miercuri, 21 ianuarie 2009

Atenţie la smecheriile băncilor!


MEDIAFAX - Banca Comercială Română ar putea accepta să amâne plăţile de rate la creditele atrase de persoanele care îşi pierd locul de muncă. Iar pentru clienţii care au obligaţiile plătite la zi, contractele actuale de credit permit băncii să lungească scadenţele la împrumuturile în derulare, cu scopul de a miocşora rata lunară de achitat.

Nimeni nu spune nimic de creşterea dobânzilor în astfel de situaţii. Ce ne spun cei de la BCR - dacă ai de plătit un credit pe 10 ani din care ai achitat deja o perioada de 5 ani, ei te ajută acum cu o rată mai mică si-ţi lungesc creditul iar pe 10 ani. Ok, hai sa fiu si mai clar. Mai aveai de platit 20 lei (un exemplu absolut teoretic ca sa intelegem ideea) pentru urmatorii 5 ani cu o rata de 4 lei pe an... daca apelati la ajutorul BCR o sa aveti de platit 5 lei (1 leu costuri legate de dobanda) pe 10 ani. Un calcul aritmetic simplu ne arata ca in loc sa mai scoateti 20 de lei... o sa scoateti 50 de lei din buzunare. Atenţie la smecheriile băncilor!



3 comentarii:

Anonim spunea...

astia sunt ca hienele...

Anonim spunea...

Din pacate, cei afectati nu citesc bloguri si nu se informeaza... pe acest fapt banal se bazeaza tot in tara asta, politica, finantele, afacerile....

Asa cum spuneam, prostia e cel mai scump lucru de pe pamant. Si se plateste intotdeauna.

Stelian Muscalu spunea...

da din pacate asa este... numai lipsa de info a populatiei a dus la dezastrul din prezent