miercuri, 18 februarie 2009

DUMINICA -REPORTER SPECIAL- Recuperatorii, carnasierii sistemului bancar

Românii sunt îngreunaţi de datorii. Două, trei credite nu mai sunt demult o excepţie. Dar, pe măsură ce economia se scufundă în vârtejul crizei, xxcepţia tinde să devină stabilitatea financiară. E suficient un mic dezechilibru financiar, o concediere, un divorţ, o îmbolnăvire, pentru ca balanţa venituri-cheltuieli să se dezechilibreze. Se întâmplă din ce în ce mai multora. Ţ români sunt restanţieri la credite, şi aceasta e o cifră în creştere, de la Ţ anul trecut pe vremea asta. Nimic nu vine pe gratis în lumea asta, în schimb toate pierderile sunt scumpe. Iar în jungla traiului zilnic, datornicii rătăciţi de turma bunilor-platnici ajung, inevitabil, faţă-n faţă cu marii carnasieri ai sistemului bancar: RECUPERATORII.



Recuperatorii nu mai sunt demult indivizii siniştri ai lumii interlope, băieţi cu cefe groase şi bâte lungi, angajaţi de cămătari pentru a le explica datornicilor de ce nu e recomandabl să întârzii cu plata ratelor. Recuperatorii sunt acum persoane perfect onorabile, cu statut legal, adesea angajaţi cu studii superioare ai unor firme care fac ce băncile nu ştiu, nu pot sau nu mai vor să facă: să execute silit rău-platnicii. Acum, recuperatorul preferă tortura psihică şi juridică în locul rotulelor sparte sau maxilarelor dislocate. Iar domeniul nu mai este nici măcar rezervat sexului tare, semn că buclucul n-are nici o preferinţă între pantaloni sau fustă scurtă.
Mai multe despre cum interacţionează băncile cu clienţii care le rămân datori puteţi vedea duminică de la ora 22,05 la Reporter Special - Antena3

2 comentarii:

Sanda spunea...

Abia astept sa-l vad! Mai ales ca am tot dat de anunturi cu job-uri ca recuperator si m-a pus pe ganduri...
E probabil unul din segmentele societatii care va face bani in anul asta >:)

Anonim spunea...

vor face bani frumosi. cred ca recuperatorii sunt singurii care se roaga l aora asta ca perioada de criza sa fie cat mai mare.