vineri, 10 aprilie 2009

A căzut şi ultimul bastion al bunului simţ bancar


stau acum şi mă gândesc la cate discutii aprinse am avut cu Ţ persoane pe tema Volksbank. eu unul susţineam că este una dintre puţinele bănci cu bun simţ din Ro. ei astazi am aflat că eu m-am înşelat şi că persoanele cu care am vorbit au avut dreptate... ce ironie a sorţii.
Am fost să-mi platesc o rata la banca despre care facem vorbire. moment in care am fost anuntat că am o penalizare de 10 euro? fătuca de la ghişeu, care oricum avea un tupeu ordinar, mi-a spus că nu ştie de unde este penalizarea dar că trebuie să o plătesc. nu mă mai întind să vă povestesc metaforele folosite de piţipoanca respectivă fiindca nu merită atenţia voastră. bun, vorbesc cu şeful de sucursală care-mi spune că am întârziat cu plata ratei in luna februarie ... atenţie... 1 zi. Da scadenţa este pe 10 iar eu am plătit pe 11 februarie. Din cauza asta am fost obligat la plata unei penalităţi, pentru o zi de întârziere de 10 EURO. Văzând că sunt stupefiat de această poveste ştiţi ce mi-a spus ăsta de-şi spune şef de sucursală?... care e un fel de piţiponc. Să fiu mulţumit că nu au anunţat biroul de credit. Fază care mi-a închis gura definitiv şi irevocabil. Spunându-i că raportările de acest gen se fac după 30 de zile de întârzieri şi, conform legii, doar după înştinţarea prealabuilă a clientului ... piţiponcul a râs. Spunându-şi în sinea lui că trăiesc în altă lume.
Acum deja eram pornit. Şi l-am luat la bani mărunţi. În contract scrie negru pe alb că dobânda se modifică în funcţie de condiţiile din piaţă. Ei când am luat eu creditul EURIBOR-ul este la 4% acum a ajuns la 1,25%. L-am întrebat de ce nu-mi scade dobânda în aceste condiţii. Ştiţi ce mi-a spus piţiponcul? că dobânda lor nu ţine cont de EURIBOR... asta în condiţiile în care vorbim de un credit în euro. Acum încep să înţeleg de ce este în kkt sistemul bancar din Ro

12 comentarii:

Coana Zoitzica spunea...

eu cand ti-am spus ca la noi e dupa cum vrea mmuschii lor, ai zis ca-s nebuna.
sa zici saru'mana cu nu te-au dat pe mana politiei pentru 10 euro, ca ai furat din avutia bancii :P

Darael spunea...

Esti un visator asa cum am spus eu de mult.

Cand mai ai probleme cu asemenea persoane, spune-le ca le ceri ceva scris si semnat de mana lor ca au respectat legea. Daca te intreaba la ce ai nevoie, spui senin: "doamna de la protectia consumatorilor mi-a spus sa va cer asa ceva"

Apoi, ca si cum iti aduci aminte, intrebi nevinovat: "sa inteleg ca aceasta e politica firmei fata de clienti ? puteti sa imi dati adresa de contact a superiorului dumneavoastra ierarhic ? multumesc !

Asa.....
Sa nu uit: in 3 minute poti sa scrii un e-mail catre ei sa ceri lamuriri in scris fata de noua atitudine.

Pe siteul lor au un formular unde poti sa scrii ce prb ai. In plus, gasesti adresa de contact a celor din reteaua respectiva.

Nu uita sa spui ca o sa-ti iei permisiunea sa popularizezi raspunsul lor. Ca alti clienti sa nu fie surprinsi in viitor.

Darael spunea...

Acum mi-a venit o idee frumoasa: acel e-mail poate fi trimis ca CC catre Gerald Schreiner, presedintele bancii, asa ca sa se stie.

Iar daca nu primesti raspuns, mai trimite-le o data si pune CC catre acelasi Gerald Schreiner, dar si catre toate marile ziare, televiziuni si posturi radio.

Ca titlu scrie mare: Volksbank o banca cu probleme ? Volksbank o banca care se prabuseste ?

Ca totul sa fie interesant, putem scrie un mesaj catre banca mama; poate pe ei chiar ii intereseaza !

Pe bune, cred ca trebuie sa incepem o campanie anti Volksbank !

In fond, NOI ii platim pe ei.

Anonim spunea...

Noi ii platim pe ei, pe toti. La mine in cartier sunt nu mai putin de 9 sucursale (si e oras mic), doua chiar la parterul blocului in care stau. In timp ce magazine alimentare de unde sa-mi iau si eu o inghetata (ca tot a venit caldura) nu prea am. Pe comisioane grase si "jmecherii" de-a lor si-au facut sedii de-ti sta minte-n loc si salarii babane. Sper sa vad cat de curand ca se inchid si bancile asa cum se inchid magazinele alimentare de cartier (ca tot am eu un of cu astea!)

nina spunea...

Bine ai venit in lumea noastra.
Darael nu-s rele ideile tale. Hai maeste, la treaba. :)

malina spunea...

vai cat de urat! am patit-o si eu, cu un controlor de ratb. nu atat de grav ca tine, ce-i drept, dar ideea tot cam aia e. se poarta cu totii foarte urat!

Anonim spunea...

Daca nu-i dai in judecata si mergi pana in panzele albe cu ei tot degeaba. E ok noi am auzit, te-am inteles, suntem solidari in idei dar cam atat.Mori cu ei de gat.Vb serios...

giuly spunea...

pitiponc :))

Anonim spunea...

Nu stiu daca e reportajul tau, dar pe mine m-a convins.Am sa postez un artiocol referitor la donatorii de sange si am sa fiu unul dintre ei.Felicitari pt. reportaj oricare ar fi cel care l-a realizat

Florin Budescu spunea...

Stelica, gandeste in ansamblu, batrane. Bancile sunt niste predatori de piata. Profitul cu orice pret, cat mai mare. De aceea am ajuns unde am ajuns. Si, mai ales, sunt, alaturi de asiguratori, cei mai mari zgarcomani din lume. De aici patania ta.

calinvd spunea...

Din pacate nu v-ati informat destul de bine cand ati luat creditul asta e vina dvs.

Cat despre Volksbank , ultimul bastion de bun simt nu poate fi atata timp cat sunt primii intr-un raport privind raportul credite /depozite- 600% din acest motiv au fost obligati de BNR sa limiteze considerabil activitatea de creditare.

Stelian Muscalu spunea...

little miss - sarumana ca am fost liber in we si am putut sa zburd prin Ardeal undea a fost minunat si unde am uitat de toate problemele cu bancile
darael - intotdeauna cu idei constructive. stii ca am mai patit niste chestii la alpha bank... am trimis un email sefului de sucursala dar nu am primit niciun raspuns
april - asa e, au rasarit ca cipercile dupa ploaie... dar cred ca o sa moara la fel de repede
joker - reportrajul a fost facut de colega mea ioana raduca si ne bucuram ca ti-a placut
florin - ma bucur tare mult sa te vad printre cititorii si comentatorii mei
calinVD - imi asum necitirea cu atentie a contractului... insa o penalizare de 10 euro pentru 1 zi intarziere ramane o nesimtire direct proportionala cu suma