joi, 2 aprilie 2009

Credite în euro... aproape gratis


Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea reduce, azi, dobanda de referinta cu o jumatate de punct procentual, la un nou minim record de 1%. Este estimarea analistilor economici in contextul in care se asteapta o comprimare a economiei din zona euro la inceputul acestui an si o scadere semnificativa a inflatiei. Aceasta ar fi a sasea reducere a dobanzii cheie din luna octombrie 2008, cand era de 4,25%. Economistii internationali spun ca inflatia tot mai mica obliga BCE sa reduca dobanda cheie pentru a balansa riscul deflatiei. Inflatia in zona euro a scazut la jumatate in luna martie, pana la 0,6% potrivit unor date preliminare, ceea ce alimenteaza temerile privind deflatia. Analistii mai spun ca BCE va mai decide, joi, sa-si intensifice eforturile de a directiona fondurile de la banci catre companiile si cetatenii Uniunii Europene

5 comentarii:

Anonim spunea...

Eu astept can vor da doua la pret de unu si aproape gratis :))

Doar Libertate spunea...

sau 3 in 1: card de credit, credit si un leasing la masina, iar dobanda sa se imparta la 3 si fara comision de administrare la sold si fara comision de retragere

Darael spunea...

Au o mare problema toti acum. Europenii. ur si simplu au cazut investitiile. Si nimeni nu mai doreste euro - tineti minte ca va spuneam de euro ca marfa ?

Ia te uita, euro nu mai e marfa vandabila. Asa ca sunt nevoiti sa scada dobanda; poate chiar la zero-zero. Dar intre aceasta dobanda si ce plateste omul muncii pe un imprumut.... e he he, e mare diferenta.

Si cum noi nu uitam ca acesti bancheri nu fac acte caritabile, si tot ce doresc e sa se imbogateasca si mai mult, o sa vedeti ca ceea ce se plateste pe un credit va fi cam tot la fel ca lunile trecute.

nina spunea...

Credit, care credit? Nu mai vreau sa aud de credite. Eu vreau sa aud de economii ale populatiei. :)

Doar Libertate spunea...

economii ale populatiei? care economii, restul de la punga din auchan? -:))