marți, 19 mai 2009

Alo, domnu Boc... se aude?

In conditii de criza, Ungaria impune conditii de austeritate. Noul premier, Gordon Bajnai, a cerut injumatatirea indemnizatiilor acordate managerilor societatilor de stat, iar Parlamentul urmeaza sa decida, marti, asupra unor propuneri de reducere a salariilor si a altor avantaje de care beneficiaza ministrii si secretarii de stat. Mai mult, noul premier a cerut ca, in perioada de aproximativ un an in care va conduce Guvernul (pana la alegerile parlamentare din 2010), sa primeasca un salariu lunar de doar un forint. Gordon Bajnai este premierul Ungariei din luna aprilie si a stabilt ca principal obiectiv al mandatului sau gestionarea crizei economice.

iata cum procedeaza un premier responsabil. si nu este vorba de suma care se economiseste ci de gest, de semnal. la noi se intampla exact invers. micul boc ce face? pe langa faptul ca nu renunta la salariu mai angajeaza pe langa el si o armata de consilieri, printre care se afla si nepoata domniei sale si fostul sofer de la primaria Cj, care toaca in doar 1 luna cateva milioane de euro. pai e frumos micutzule?

8 comentarii:

Anonim spunea...

Ceri ca mult de la Shorty :P

nina spunea...

Tu te auzi ce spui mai Steliane? Cum sa faca Boc sau Base asa gest? Doamne sfinte, pai aici e Romania bre, nu Ungaria. Aici vaca se mulge si moarta in grajd, cum sa scaza de la 'mnealor?

Stelian Muscalu spunea...

joker - cer doar putin bun simt

nina - tot incerc marea cu degetul in ideea ca mi se va arata si mie schimbarea

LMS spunea...

steliane, tu ai baut apa de la robinet? auzi la tine, bun simt la guvernanti? auzi la tine, sa renunte la salariu? pai ei se lupta pe ciolan si pe facut averi, doar nu o sa renunte tocmai acum.
in conditii de austeritate, nea base isi face campanie saptamanal pe la mare, munte, cuca macaii si tu vrei bun simt?

Anonim spunea...

@ Un Om

Pai tocmai asta nu are, bun simt

Dili spunea...

Cred ca pavilioanele urechilor lui nu sunt setate sa recepteze astfel de vesti destabilizatoare si alarmiste. Cel mai rau mi se pare ca nu avem practic pe cine alege in nici un post care presupune si bun simt.

Good girl spunea...

Piticul atomic sa ia salariu 1 leu? As vrea s-o vad si p'asta!
Popeye Marinarul sa aiba bun simt? Eu zic sa ne bagam mintile in cap. Nemernicii nostri de politicieni sunt capabili sa-si puna soacrele moarte la geam, numai sa le mai ia pensia o luna, doua...

Stelian Muscalu spunea...

Gg - asta cu soacrele la geam e dementiala