miercuri, 15 iulie 2009

Ministru Plăcintă sau cum am sărit din lac în puţ

hotnews - Nu si-a declarat o firma unde i-a angajat pe fiul unui inspector ANAF, pe fiica adjunctului Garzii Financiare, pe fiul sefului administratiei financiare si pe fiul unui sef de la finante publice Vrancea
Noul ministru al tineretului si sportului, Sorina Placinta, are angajati patru copii de sefi din Ministerul de Finante, Farda Financiara si Finantele Publice Locale, insa senatorul PDL nu a mentionat in declaratia de avere ca e actionar principal la firma Milcofil, unde cei patru sunt cenzori. Inspectorul ANAF, adjunctul Garzii Financiare Vrancea si seful administratiei financiare au declarat pentru HotNews.ro ca firmele ministrului Placinta isi achita taxele la zi si ca nu beneficiaza de tratament preferential chiar daca printre angajatii ei se numara copiii lor. Seful finantelor publice Vrancea n-a putut fi contacat, nici ministrul Placinta.
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, actualizate in 2 iunie 2009, Sorina Placinta figureaza ca actionar la patru firme, intre care si Milcofil SA. Aici detine 91,84% din actiuni.
Nici in declaratia de interese din decembrie 2008, nici in cea din iunie 2009, senatorul PDL Sorina Placinta nu scrie ca e actionar la Milcofil SA, fosta filatura din Vrancea, privatizata in 1997. Companiile sale figureaza astazi in datele Inspectoratului teritorial de Munca drept principalul angajator din Vrancea, cu peste 2.500 de angajati.
In firma Milcofil, unde Sorina Placinta detine 91,84% din actiuni, angajati pe post de cenzori figureaza, intre altii, patru nume care atrag atentia: Cremeriuc Cornel, Grigorica Marius, Bojoaica Roxana Elena si Pavel Cristian. Cei patru sunt copiii unor personaje cu functii importante in finantele locale si de la Bucuresti.

2 comentarii:

Darael spunea...

:)
Railor, nu lasati oamenii "de bine" sa faca si ei afaceri "cinstite" cu statul roman.... si mai si banuiti aceiasi oameni "de bine" de minciuna, trafic de influenta, si eventuale nereguli in propria firma mica, mica....

Eu intreb altceva, ca omul simplu:

Cum a facut rost aceasta doamna de 91,84% din actiunile unei firme de stat (vechea filatura) care e rentabila daca mai functioneaza si astazi.

Vedeti, eu va pun intrebarile esentiale. Puteti si voi sa incercati, o sa descoperiti intrebari interesante.

Stelian Muscalu spunea...

dara - totul e sa vrei :-)