joi, 16 iulie 2009

Record pentru Isărescu

wall-street - Mugur Isarescu a intrat oficial in Cartea Recordurilor ca fiind guvernatorul care a stat cel mai mult la conducerea unei banci centrale, dupa ce si-a inceput mandatul in 1990, conform World Records Academy.
Isarescu a coordonat timp de 19 ani politicile economice ale Romaniei, fiind considerat de unii premierul “ascuns” al tarii.
De asemenea, multi considera ca echipa condusa de Isarescu, in cadrul BNR, a salvat Romania de la un colaps asemanator celui din Bulgaria, dupa ce a crescut rezervele nationale de aur si euro, a temperat inflatia si a introdus leul nou.Rolul jucat de Isarescu in economia romaneasca este comparat cu cel al lui Laszcek Balcerowicz, care a implementat reformele din Polonia.

Este singurul politician roman membru al Comisiei Trilaterale. De asemenea, este membru al Clubului de la Roma.

Mugur Isarescu, nascut pe data de 1 august 1949 la Dragasani, judetul Valcea a fost prim-ministru al Romaniei in perioada 22 decembrie 1999 - 28 noiembrie 2000.

Isarescu a absolvit in anul 1971 cursurile Facultatii de Comert Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Dupa Revolutia din 1989, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe, apoi ca reprezentant comercial la Ambasada Romaniei din Statele Unite ale Americii, iar din septembrie 1990 a fost Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei. A preluat functia de guvernator intr-un moment in care toata rezerva valutara a BNR se dusese pe importuri.
La data de 1 iulie 2005, a introdus leul nou, dupa liberalizarea contului de capital. A dus o politica activa in privinta dobanzilor acordate la credite, a sigurantei bancilor.
In anul 2001 a fost ales ca membru corespondent al Academiei Romane, devenind in anul 2006 membru titular al acestui prestigios for stiintific al Romaniei. In prezent este si presedintele Sectiei de Economie, Sociologie si Stiinte Juridice a Academiei Romane.
Mugur Isarescu este casatorit si are doi copii.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Masoneria sa traiasca

nina spunea...

Si sa infloreasca!

Darael spunea...

Mie nu-mi plac descrierile care arata doar partea pozitiva a lucrurilor.

Daca ma intrebati pe mine, eu ii dau lui Mugur Isarescu nota 2,5 / 10. Nu, nu are nota de trecere, cu toata intrarea in cartea recordurilor.

Stelian Muscalu spunea...

joker - bingo

nina - a inflorit destul

dara - eu as merge pe un 5

Darael spunea...

Tu esti darnic din fire, asa ca nota ta e mult prea mare din start ;)