miercuri, 29 iulie 2009

Solarul este cancerigen, fiind la fel de periculos precum arsenicul

Solarul este cancerigen. Avertismentul vine de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, care a anuntat ca sedintele la solar sunt la fel de periculoase precum tigarile, arsenicul si azbestul. Anterior acestui studiu, oamenii de stiinta clasificasera solarul ca "probabil cancerigen", scrie Reuters. Dupa analize amanuntite, cercetatorii de la Agentia Internationala pentru Studierea Cancerului (IARC) - parte a OMS - au anuntat ca radiatiile ultraviolete pot declansa o astfel de boala. Ceea ce inseamna ca orice expunere prelungita la soare comporta un grad mare de risc. Insa oamenii de stiinta avertizeaza ca intensitatea radiatiilor emise de solar in timpul unei sedinte de bronzat de 20 de minute echivaleaza cu o zi intreaga la plaja.

si cand ma gandesc ca o stire de genul asta le va distruge pe piţipoanecele din Dorobanţi. Practic solarul era punctul central din viaţa lor. Toate sunt bronzate artificial ... la solar. Ce vor face ele de acum incolo?

7 comentarii:

YODA spunea...

Ce erai tu la filmari prin titan astazi, pe langa Auchan :)

Stelian Muscalu spunea...

:-)) si de ce nu ai dat cu claxonul... sau stiu si eu cu ce erai tu? eram chiar la RDS

Yoda spunea...

@Stelian: Nuuu, erai in parcare la mine, colegul tau filma catre acel camin de muncitori . Ti-am facut cu mana , dar erai cu ceva ocupat. Am zis sa nu te perturb :)

Stelian Muscalu spunea...

aha... data viitoare trebuie sa ta vad... asa ca tre sa fii si tu mai insistent

Doar Libertate spunea...

@Stelian : S-a facut :))

nina spunea...

Am vazut cinci comentarii si am crezut ca-s solutii la criza pitzipoancelor si cand colo, tu cu yoda. :D

Sanda spunea...

Or sa-si dea cu smacuri ce au factor de protectie 100 si se vor duce mai des intrebandu-se ce-a patit solarul de nu le mai bronzeaza :))))


Acum serios vb, nu trebuia sa vina nimeni sa spuna ca solarul e nociv - se stie de atata timp ca UV provoaca/ faciliteaza aparitia cancerului de piele.

Si, da, din cancer de piele se moare! Nu e un cancer "banal" cum ar zice unii, doar pielea e cel mai mare organ al corpului.

Iar cu marea... anul asta radiatiile UV sunt de 10 ori mai puternice, ganditi-va de 2 ori inainte de a va praji la soare.