marți, 1 septembrie 2009

Despre colegul nostru Tavi Dimitriu


... a scris Anca Gradinaru. Nu stau sa mai fac alte completari pentru simplu fapt ca Anca a surprins perfect personalitatea profesionala a lui Tavi. Prin urmare preiau postul ca atare:
"scriu acest post. Sper că ştiţi cine e. Cu alte cuvinte, sper că ştiţi că e unul din cei 2 operatori de imagine de la Reporter Special. Suntem doar o mână de oameni care facem această emisiune aşa că Tavi e de obicei şi operator şi regizor, din când în când şi producător. Dacă v-au plăcut “Log in bibliotecă”, “Identităţi secrete”, “Apa potabilă, secret de stat”, să ştiţi că Tavi a contribuit enorm.

Tavi e operator de imagine de mulţi ani, a lucrat în TVR, a semnat imaginea unor filme româneşti şi străine, în Antena 1 lucrează de aproape zece ani (dacă greşesc, rectific). Eu una, la Reporter Special, filmez cu el de un an şi pentru mine este o icoană profesională. Pentru că e exigent, te obligă să vrei mai mult şi mai bine. E genul de profesionist care în timpul liber vine lângă reporter şi editorul de montaj şi ne explică ce e bine şi ce nu şi de ce, care filmează ilustraţie suplimentară ştiind foarte bine la ce duce inconştienţa şi suficienţa reporterului. E genul de profesionist care dacă nu fimează, se uită la documentare, căruia azi îi dai scriptul de documentar şi care a doua zi, după o noapte de gândit, îţi vine cu scenariul de imagine la cadre. E genul de profesionist căruia îţi e ruşine să-i spui că eşti obosit sau “las că merge şi aşa”. Cu Tavi la filmare NU merge şi aşa.

Tavi e genul de operator care dacă ar fi clonat, imaginile televiziunilor de la noi ar arată mai bine. De ce? Pentru că Tavi nu-şi bate joc de meserie, pentru că sacrifică aproape totul pentru ea, nu e blazat, pentru că iubeşte imaginea şi are grijă de ea ca de ochii lui chiar şi la peste 50 de ani.


Ei, Tavi a păţit un necaz. În urma unor probleme de circulaţie a sângelui, Tavi a ajuns la spital. A trecut printr-o primă operaţie, apoi printr-un şoc cardiorespirator care l-a dus pe lumea cealaltă preţ de 20 de minute, a revenit dar fără un picior, piciorul stâng. În acest moment, Tavi a trecut de faza postoperatorie, dar are dureri cumplite. Şocul e pe ducă. Nenorocirea cea mai mare a lui Tavi este acum că nu poate începe filmările pentru noul sezon Reporter Special acum. Sper că o va putea face cât de curând.
Curândul ăsta depinde acum nu atât de stări fizice, cât mai ales de bani. Ca să poate reîncepe filmările cât mai repede, Tavi are nevoie de o proteză care costă mii şi mii de euro, poate chiar mai mult. Apelez la voi cu rugămintea de a-i pune în cont lui Tavi orice sumă vă permiteţi, iar pentru operativitate, vă dau direct datele lui de card: Octavian Dimitriu, card BRD cu numărul 6764032026886958, data expirării decembrie 2010

Mulţumesc."

2 comentarii:

mutulik spunea...

numarul de card nu ajuta!
incearca sa faci rost de contul IBAN aferent cardului!

Stelian Muscalu spunea...

s-a notat maine punem si IBAN-ul