sâmbătă, 14 noiembrie 2009

ASTĂZI LA REPOTER SPECIAL


Avem preteţii de mari intelectuali. Dar, un studiu realizat în 2006 de Diverta arată că în România există 300.000 de cititori. Adică oameni care cumpără şi citesc cărţi. Asta în condiţiile în care ZILNIC, aproape 3 milioane de oameni citesc presa tabloidă. Libertatea, Can Can, Click.
Piaţa românească de carte e de 47 de ori mai mică decât piaţa de carte din Marea Britanie, în condiţiile în care populaţia României e doar de 3 ori mai mică.
Sau: piaţa românească e de 11 ori mai mică decât cea din Polonia, o ţară cu un număr aproape dublu de locuitori faţă de România.
Mai mult. În România sunt oraşe, chiar judeţe unde nu mai există librării.
Dacă vreţi să vedeţi mai multe despre acest subiect -în seara asta, la ora 22, la Reporter Special, un reportaj despre piaţa de carte românească - un reportaj realizat de Ioana (Răduca) Gecui

2 comentarii:

Darael spunea...

De ce sa citesti o carte intreaga ca sa gasesti o pagina care aminteste o imbratisare cand poti sa citesti un ziar si sa salivezi vazand o "vedeta" goala goluta ?

Sau barfe ? Unde gasesti in carti barfe despre unul si altul, ce a purtat, cu cine s-a certat, pe cine a despartit de cine...

Ah, intereseaza si altceva pe omii furnici in ziua de astazi ?

Anonim spunea...

Tatii,
dacă vrei cultură, dispari de la Antene ...
Paţachinele alea de acolo se ocupă cu făcutul banilor. Ei lucrează pentru publicitate, că fără publicitate nu au bani.
Fii şi tu mai atent câţi rataţi sunt acolo, pe unii dintre ei tu-i ridici in slăvi şi te sesizezi că îi calific ca fiind bolnavi mintal.
Păi fii şi tu atent şi ai să vezi că am dreptate.
Ce cultură ? Care cultură ? Cocălarii au confiscat şi confiscă în continuare totul ... Ei vor să fie în locul nostru ... Dar nu se poate, cum scriam mai devreme, noi avem deja milioane de ani inaintea lor ...

Hai să avem bachtalo, mîncaţiaş !