luni, 16 noiembrie 2009

METROUL INTRĂ ÎN GREVĂ

Angajatii Metrorex vor intra incepand de maine in greva generala pe termen nelimitat, nemultumiti de rezultatul negocierilor de astazi cu Radu Berceanu, iar metroul nu va circula intre orele 5.00-16.00.
Metroul deserveste zilnic o populatie de aproximativ 700.000 locuitori.
Guvernul a adoptat saptamana trecuta bugetul pe anul 2009 al Metrorex, ce include majorarea salariala de 23% aplicabila de la finele anului trecut, dar care prevede totodata anularea cheltuielilor cu tichetele de vacanta si tichetele cadou, scrie NewsIn.
Sindicalistii solicita negocierea contractului colectiv de munca, cu o crestere de 20% a salariului, pentru 2010. La sfarsitul lunii octombrie, Uniunea Sindicatelor Libere Metrou (USLM) declara ca angajatii doresc o majorare salariala de pana la 26%.
Ultima majorarea salariala a angajatilor Metrorex a fost de 23%, in noiembrie 2008. Radoi a precizat ca salariul mediu al unui angajat de la Metrorex se incadreaza in medie la 1.500-1.600 lei.


ei acum să vedeţi balamuc în Capitală. Eu personal i-aş concedia pe toţi cei care ar intra în grevă. În antenă de exemplu nu am mai avut o mărire salarială de mai bine de 2 ani... dar nu face nimeni grevă. În realitatea au scăzut salariile cu vreo 20% nu a făcut nimeni grevă... nu-ţi convine pleci, mergi în altă parte unde-ţi este mai bine. Dar aici interesele sunt altele iar miza este una strict electorlaă. Aşa că de mâine să-i mulţumim lui Geoană, caci liderul sindicaliştilor Metrorex e PSD-ist de frunte, atunci când vom sta pe scările autobuzelor sau ale tramvaielor

5 comentarii:

Darael spunea...

:)

Eu tin cu cei de la metrou. Suntem in 16.11. 2009. Acum, in a 11-a luna au adoptat bugetul pentru 2009 ? Acum ? Si doar dupa greva de saptamana trecuta ?

Orice negociere din acest an nu a putut sa se faca pentru ca nu aveau buget aprobat pe acest an. Nu buget, nu negociere.

Din nefericire, cei de la guvernare nu reactioneaza decat la solutii extreme. Si nu cred ca este nimic politic. Din cate am urmarit eu, s-a micsorat timpul intre garnituri, a crescut profitul, s-au disponibilizat la maxim personalul.... si au scazut veniturile salariale.

Ar fi ceva sa plece toti.
De maine, sa conduca metroul guvernantii. Ar fi ceva minunat :))

Stelian Muscalu spunea...

e discutabila toata povestea asta

dorobel spunea...

sa ii futa cainii!!!!! una care vinde cartele si are doar liceul are salariu de 2000 ron!!!! ai auzit ?? 2000 RON pt ca vinde cartele :| sporuri peste sporuri :de adancime , de toxicitate de orice iti vine tie in minte! (de ce oare nu se pot cumpara odata niste tonomate ca in tarile civilizate pentru a scapa de cel putin 10% dn angajati nu inteleg! de ce statul nu se poate comporta ca o firma???) cum sa ceri marire cand vezi ce se intampla in jurul tau si cand sti ca oricum ai un salariu nesimtit de mare pentru ceea ce faci si pentru ceea ce sti sa faci! fac pariu ca un mecanic ajutant, adica nu ala care zice "atentie se inchid usile" are salariu ceva mai mare decat salariul tau! thompsonul la sub brat si cu ei la zid!

Stelian Muscalu spunea...

dorobantu - ca bine le mai zici

Darael spunea...

Si uite asa, oamenii se bat intre ei, uitand ca adevaratul si singurul dusman real este STATUL ROMAN si reprezentantii lui.

Cum sa nu ma amuz zilnic ?