miercuri, 3 februarie 2010

UE cu ochii pe dezvoltatorul IMPACT

Dupa zeci de reportaje la tv, după sute de articole in presa, dupa mii de intalniri si solicitari trimise de locuitorii ansamblurilor construite de Impact iata ca lucrurile incep sa se mishte. Si asta nu datorita justitiei din Romania, care este mult prea corupta ca sa reactioneze la problemele cetatenilor ci datorita unui arbitru european. Astept cu interes deznodamantul... nu de alta dar acesta poate crea un precedent pentru fiecare dezvoltator in parte. Iata povestea:

"Peste 800 de familii din ansamblurile constructorului Impact au restante de circa 10 miliarde lei vechi la facturile de energie si utilitati. Seful IMPACT sustine ca din cauza gerului sau a pierderii locului de munca. Proprietarii sustin insa ca refuza pur si simplu sa mai plateasca. Marul discordiei - reteaua de distributie de energie electrica. Desi, cel putin in Bucuresti, proprietarii au platit in medie cate 14.000 euro (plus TVA) pentru retele, Impact si-a revendicat dreptul de proprietar, astfel ca nu pot incheia individual contracte cu Enel.

* In urma plangerilor facute la Bruxelles de catre un proprietar, Comisia Europeana a transmis pe 25 ianuarie catre autoritatile din Bucuresti o cerere de informatii privind situatia din cartierele Impact.
* Autoritatile romane au la dispozitie trei saptamani pentru a da un raspuns, insa IMPACT sustine deja ca e dispus sa cedeze retele catre ENEL. "
sursa

Niciun comentariu: