miercuri, 12 mai 2010

Austeritate originala: Ministerul lui Blaga cumpara whisky, vin si bere pentru vacantele angajatilor

Ministerul Administratiei si Internelor, condus de Vasile Blaga, se pregateste pentru perioada de restrictii bugetare ce va urma de la 1 iunie, organizand pe site-ul e-licitatie.ro selectii de oferta pentru achizitia de bere, vin de masa si alte bauturi alcoolice ce vor fi destinate unui numar de 30.000 de persoane, angajati si familiile acestora.
Potrivit e-licitatie.ro, platforma pe care institutiile statului isi cumpara produsele de care au nevoie, Ministerul Administratiei si Internelor deruleaza, in prezent, o selectie de oferte pentru achizitia de bauturi alcoolice, printre care vin si bere, pe langa cele pentru cafea, carnati, carne de porc, cartofi congelati si alte produse alimentare. Printre ofertele primite se afla produse ca whisky Chivas Regal la 110 lei sticla, J. Daniels, Ballantines la 45 lei/ 0.7 litri si coniac Metaxa la 46 lei/ 0,7 litri, dar si bauturi precum Tuborg, Skol si Carlsberg si vin din soiurile Feteasca Regala, Aligote Alb, Merlot si Muscat Otonel.La solicitarea DailyBusiness.ro, Ministerul Administratiei si Internelor a informat ca ''aceste produse sunt destinate exclusiv consumului in complexurile de agrement ale MAI situate in Bucuresti, pe litoral si in statiunile montane''.
''Scopul in care se fac achizitiile de natura celor mentionate in solicitarea dumneavoastra este acela de a asigura functionarea complexurilor de agrement aflate in administrarea MAI prin Directia Economico-Administrativa, de ale caror servicii beneficiaza, intr-un an calendaristic, aproximativ 30.000 persoane - angajati ai MAI si membrii de familie ai acestora'', se precizeaza in declaratia remisa DailyBusiness.ro. ''Cantitatile prevazute a se achizitiona reprezinta consumul pe 12 luni pentru cele aproximativ 30.000 persoane'', se mai spune in declaratia ministerului.MAI mai precizeaza ca ''fondurile din care sunt achizitionate produsele la care faceti referire reprezinta venituri proprii, realizate exclusiv din serviciile prestate. Astfel, produsele in cauza nu se achizitioneaza din credite bugetare''. Criteriul de selectie este pretul cel mai mic.
SURSA

Un comentariu:

Adi spunea...

Nenorocitii, astia merita trasi in teapa in piata Victoriei