marți, 29 iunie 2010

Din nou despre Rasarit de Soare si "erorile" controlate din zona calculelor de administrare

nu, nu am facut o obsesie pentru acest cartier... insa fac o obsesie din oamenii care se fac (scuzata sa-mi fie cacofonia) ca-l administreaza. Zilele trecute am avut parte de afisarea cotelor de intretinere pe luna aprilie. De ce va mirati ca suntem in iulie si noi abia primim cotele de aprilie... asta este ultima problema. Altele sunt chestiunile grave pe care le-am constatat odata cu afisarea acestor liste... atentie semnate si parafate de cenzorul Radu Opaina, reprezentant al Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania. Bun acum sa vedem cateva lucruri care ridica mari semne de intrebare.
- Costul mc de apa calda a crescut de la ultima afisare cu 4 lei de la 12 la 16 lei/mc. Fara nicio explicatie (am eu una dar trebuie mai intai sa o probez).
- Costurile de caldura pe spatiile comune sunt platite pe cota parte indiviza luandu-se in calcul inclusiv parcarile exterioare (desi acolo nu sunt montate calorifere)
- Pentru un apartament de 2 camere cu 2 persoane cota aferenta pentru lift ajunge la 60 de lei (600.000/luna)
- In cartier dupa cum deja se stie ne-a fost bagata pe gat o firma de administrare (Quadra Place Management) pentru serviciile careia plateam o factura separata, asa cum mi se pare normal. Incepand din aceasta luna costurile pentru aceste servicii sunt inglobate in costurile de intretinere... mie imi miroase a altceva (iarasi sunt chestiuni pe care trebuie sa le probez)
- Nu mai punem la socoteala fondul de rulment pentru care un apartament de 3 camere a fost taxat cu 150 ron/luna

Am spus-o si am s ao mai spun, cei care coordoneaza activitatea in acest cartier, respectiv dezvoltatorul are senzatia ca proprietarii din RDS sunt adunati de pe garla. Le-am demonstrat inca odata, daca mai era nevoie, ca nu este chiar asa. Am sesizat toate aceste probleme si am hotarat sa mergem cu jalba-n protap la firma de adminsitrare... ce credeti ca s-a intamplat dupa ce au citit pe forumul cartierului www.proprietariinrasarit.com? Au luat toate listele de intretinere de la avizier. Zambesc amar...
Ceea ce ma intristeaza si-mi ridica semne de intrebare nu este incercarea de frauda a Quadra Place Management ci semnatura lui Radu Opaina si parafa Federatiei Asociatiilor de Proprietari pe aceasta lista. E trist.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Ma gandeam sa comentez, dar ce naiba sa mai comentez. Aseara am vazut cum au intrat mascatii peste copii care dadeau bacul. Dar astia care fura pe fata cum este firma care va administreaza nu dau nicaieri cu subsemnatul? Cand fac si astia un drum catre DNA?

Boardgames BLOG spunea...

Noi avem prostul obicei de a face poze la vizier imediat ce pun listele :) Asta asa ca sa avem o evidenta a indecsilor...

Stelian Muscalu spunea...

Anonim - nu stiu ... pot doar sa sper :-)

BoardGAMES - iata si o veste buna. Poate o sa le si folosim odata fotografiile astea. Oricum ceea ce se intampla cu administrarea cartierului este chiar strigator la cer

Anonim spunea...

Buna... nu sunt proprietar in bloc, doar chirias... dar ma enerveaza la maxim costurile de-a dreptul nesimtite. Anyway, din pacate, nici timpul, nici calitatea de neproprietar nu imi permit sa ma implic mai mult si sa fac scandal mai mare.. totusi, ma tot chinui sa platesc intretinerea si toate cele, insa de cate ori sun la K1... surpriza, nu raspunde nimeni...am incercap pe la ora 9, pe la 15.00 pe la 17.00...poti te rog mult sa imi spui cand as putea sa gasesc totusi pe cineva acolo???

multumesc anticipat

elena neagu sc. E

Stelian Muscalu spunea...

Elena - teoretic programul lor este lunea si miercurea d ela 12 la 20... si martea, joia si vinerea de la 8 la 16.
Acum nu stiu ce sa spun... ca nu respecta programul este un lucru stiut. Intrebarea ar fi urmatoarea nu-ti raspund la usa sau la interfon?
Fiindca mie mi s-a intamplat sa nu-mi raspunda la interfon si dupa ce am reusit totusi sa patrund in scara... am vazut ca oamenii erau bine merci in birouri dar nu se sinchiseau s araspunda la interfon. Asa ca poate eviti interfonul si mergi direct la usa lor. Bafta multa :-)

Stelian spunea...

BoardGames - imi trimiti te rog pe email fotografia pe care ai facut-o cu listele de intretinere?
stelianm@antena1.ro
multam tare

Anonim spunea...

Stiti ce nu inteleg eu? De ce nu-i dati pe astia care va administreaza in judecata? Nu aveti cum s anu castigati daca ceea ce ai tot scris tu aici este real. Mergeti fratilor cu ei in instanta si rupeti-le capu'

Anonim spunea...

Multumesc mult pentru raspuns. ieri...am zis sa mai incerc o data! pana sa primesc raspunsul tau! si..cum usa era deschisa am zis sa merg direct...macar cu scopul de a vedea programul...cum erau persoane inauntru (inca nu am luat-o razna, aud destul de bine) am zis sa imi incerc norocul. Evident fara succes. Am sa mai incerc si astazi, poate am mai mult noroc. Oricum, sunt surprinsa de cat de multa nesimtire pot da dovada acesti oameni...

Elena

Stelian Muscalu spunea...

Elena - imi pare rau sa te dezamagesc... eu iti spun ca nu ai vazut inca nimic.

Stelian Muscalu spunea...

Anonim - daca ar fi atat de simplu... insa iti putem spune doar ca nu stam cu mainile in san :-)

Anonim spunea...

Domnule Muscalu,
Am ajuns in pragul semnarii antecontractului cu Conarg in vederea achizitiei unui apartament in Rasarit de soare.
Probabil ca multi altii, am ignorat povestirile despre problemele structurale din acest complex si am decis sa continui.
Acum constat ca imi este greu sa iau o decizie.
Nu ati mai scris nimic (sau nu am mai gasit eu) despre urmarirea fisurilor.
Am inteles ca domnul Postelnicu nu a "iesit public" sa explice rezultatul expertizei ca in cazul alor proiecte.
Aveti vre-un sfat?
Multumesc.

Stelian Muscalu spunea...

PARTEA I
anonim - nu sunt in masura sa dau sfaturi fiindca sunt un profan in domeniu. Am sa va arat ce am scris eu pe forumul cartierului, la care momentan nu aveti acces nefiind proprietar, urmand ca dvs sa luati singur decizia cea mai buna pentru dvs
"Astazi am primit, de la Conarg, punctul de vedere al profesorului Postelnicu, pe marginea fisurilor care nu au fost observate la prima expertiza. Asa cum am spus de nenumarate ori nu sunt un specialist ca sa-mi dau cu parerea, tocmai de aceea am optat ca sa postez 3 paragrafe, cred eu definitorii, din aceasta nota

1 - Deschiderea aparenta a fisurilor este foarte mica, sub 0,2 mm, in majoritatea cazurilor
2 - Testele efectuate prin desfacerea locala a stratului de acoperire au aratat, in toate cazurile, ca fisura este marcata strict la suprafata peretilor fara sa avanseze in grosimea stratului de acoperire cu beton a armaturilor. De fapt majoritatea acestor fisuri nu ar fi putut fi observate daca peretele nu ar fi fost finisat cu vinarom
3 - Aceste fisuri nu sunt periculoase si nu afecteaza in niciun fel rezistenta si siguranta cladirii. Aparitia unor asemenea fisuri poate fi rareori evitata si din cauza tendintei de folosirea a unor cimenturi de retistenta mare, care dau contractii mai mari.

Nota este semnata si parafata de profseorul Postelnicu si de asistentul acestuia conf.dr. Dan Zamfirescu
... din acest moment, din punctul meu de vedere subiectul fisurilor este unul inchis.

Ma bucur ca am reusit IMPREUNA sa mergem pe acest drum, deloc usor... dar cel mai mult ma bucur sa vad la finalul lui un rezultat care sa ma satisfaca. Ma bucur ca odata cu acest ultim raspuns pot sa dorm linishtit in casa pe care mi-am cumparat-o si ma bucur in acelasi timp ca din nou, cel putin din acest punct de vedere, pot sa recomand Rasarit de Soare celor care vor sa se mute aici.

Si cum nimeni nu este perfect cred ca asta este si un bun moment in care sa-mi cer scuze daca prin actiunile noastre, mai mult sau mai putin stangace, am lezat o parte din proprietarii din RDS.

Sunt convins insa ca este mai bine asa, sunt convins ca am procedat corect, fara interese de nicio culoare asa cum am fost acuzat (acuzati) atat de tabara proprietarilor nemultumiti cat si de reprezentantii dezvoltatorului.
Cred ca finalul acestei dezbateri, prea aprinsa pe alocuri, va aduce linishte pe deoparte celor care locuiesc in RDS si de cealalta parte va aduce clienti celor care se ocupa de strategia de vanzare a RDS."

Stelian Muscalu spunea...

PARTEA II
Acum sincer, eu am retinerile mele. Pe deoparte pentru ca au aparut noi fisuri in adaposturile ALA, adaposturi care culme, imediat dupa ce au aparut aceste fisuri au fost inchise.
Repet, nu sunt de specialitate, nu am studii concrete care sa-mi spuna ca sunt probleme. Insa modul sa-i spunem ascuns, in care a actionat, cel putin in prima faza dezvoltatorul imi ridica mari semne de intrebare. Acum avem un studiu care insa este comandat si PLATIT de dezvoltator - asta iar imi ridica semne de intrebare. Dar repet cand fac aceste afirmatii nu ma bazez pe nicio cifra ci doar pe modul in care actioneaza Conargul. Mai mult decat atat, Conargul a impus Asociatia de Proprietari in acest cartier... asociatie care detine toate documentele cladirii si la care noi nu avem acces. Noi am ajuns acum sa ne judecam cu ei. Ramane de vazut care vor fi rezultatele. Acestea fiind spus sper sa puteti lua o decizie, indiferent care va fi ea, in cunostinta de cauza.