joi, 29 iulie 2010

"Explore the Carpathian Garden"!

Pazea, (re)vine peste noi brandul de tara!!!

Umflat cu pompa tocmai de la Shanghai si incarcat pe traseu cu tupeul, prostia si hotia politicianista mioritica, brandul de tara navaleste peste imaginea reala a Romaniei acoperind-o cu un strat gros de mistificari si aiureli tembele. Politrucii nostri, ocupati full-time cu agoniseala personala si doar ca hobby cu guvernarea, nadajduiesc ca tsunami-ul de turisti oligofreni care ar pune botul la o asa de neroada facatura sa ne lase in ograda tone nu de noroi ci de euroi. Dupa care ei, smecherii, sa se repeada cu ‘motopompele’ lor si ale gastilor lor ca sa sifoneze off-road firfireii spre conturile lor off-shore largi si incapatoare cat canalele Dunare-Marea Neagra si Bastroe la un loc. Pe care le-au construit din timp, in 20 de ani de regularizari, desecari, drenaje si alte inginerii financiare cu risc 0 de inec pentru “baietii destepti”.

Nici nu mai conteaza ca brandul de tara n-are nicio legatura cu tara! Tara-i de fapt ograda lor. Curtea lor din dos unde-si fac treburile cum ii taie capul si cum le vine cheful. Cine nu si-a tras inca teava la privata, baga vidanja.

De fapt brandul real de tara e politicianul roman. De toate culorile! El troneaza in varful lantului trofic din jungla romaneasca. El e cel care pastoreste iadul ‘eco’ – de la balastierele care au hartanit cursurile de apa, prin gabioanele care au schimonosit malurile, prin fondurile de vanatoare unde e macelarita fauna, pana la gaterele care au tocat, toaca si vor toca padurile romanesti. De-acolo, de sus, toate au luat-o deja la vale. Cu tara, cu popor, cu catzel si cu purcel. Acum nu ne mai tin piept nici barajele, nici centurile de siguranta si nici pampersii FMI sau UE. Suntem toti o zeama si-un pamant. Dusi pe copca in Romania PET-oreasca! Un namol puturos, o clisa fetida, un borhot sinistru. "Piciorul de plai si gura de rai" s-au metamorfozat intr-o cloaca cu fecale revarsate care-ti muta nasul din loc, iti impaienjeneste ochii, iti intoarce stomacul pe dos si-ti inmoaie genunchii. Si totusi cativa nesatui se incordeaza sa-si mai faca din tarisoara bici!

Dar cine are decenta, onestitatea sau curajul sa arate lumii adevaratul brand de tara al Romaniei!? Mai bine punem de-o manea si-o alba-neagra pentru strainezi, poate cu iuteala noastra de mana si nebagarea lor de seama le usuram portofelu’ de marafeti. Ca s-o mai taraim de azi pe maine. Sau macar pana pe-nserat. Nu-i misto asa? Hai pa! Ne vedem pe Dorobanti. Sau in Bamboo, ca suna mai 'eco'...

Niciun comentariu: