marți, 6 iulie 2010

ROMANIA, O TARA SUB OCUPATIA BARONILOR LOCALI


Calduri arzatoare si apoi, brusc, inundatii catastrofale. Practic putem spune ca a de venit o obisnuinta de cativa ani. Apele au ajuns sa fie dusmanul romanului care locuieste pe langa un rau. Fiecare ploaie mai puternica aduce viitura si revarsarea apelor.
Nimeni nu mai intelege nimic. Oamenii deja traiesc cu frica in san. Fiecare nor poate provoca un dezastru. Defrisarile masive, facute in ultimii ani, au dus la distrugerea perdelelor de copaci... si implicit la adevarati torenti care s-au scurs de pe munti. Munti intregi acoperiti de paduri au fost transformati in munti de rumegus. Balastierele care au sapat fara nicio regula in albiile raurilor le-au distrus malurile.
Pana acum nimeni nu a platit pentru dezastrul provocat doar in cativa ani. Situatia nu se va reglementa decat in... 500 de ani, spun specialistii.

Aceleaşi râuri se revarsă peste aceleaşi localităţi din România, în aceeaşi perioadă a anului. De patru decenii, cauzele dezastrelor sunt ignorate însă atât de localnici, cât şi de autorităţi.

Ar trebui stârpiţi baronii locali, finanţatori ai partidelor de guvernământ. Ei sunt primii responsabili pentru dezastrele repetate din zonele inundabile... ei sunt latifundiarii care s-au imbogatit defrisand padurile si devastand apele.


DACA SI TU CUNOSTI ZONE AFECTATE DE INUNDATII, ZONE IN CARE AU AVUT LOC DEFRISARI MASIVE, ZONE IN CARE BALASTIERELE AU RANIT PAMANTUL, ZONE UNDE NUMARUL GATERELOR ESTE MAI MARE DECAT CEL AL OAMENILOR... ANUNTA-MA. HAI, IMPREUNA, SA PUNEM CAPAT ACESTUI MASACRU.

TE ASTEPT CU INFORMATII DESPRE BARONII LOCALI CARE SI-AU BATUT JOC DE PADURILE SI APELE NOASTRE.
TE INVIT SA FII SI TU REPORTER SPECIAL

2 comentarii:

Little Miss Sunset spunea...

steliane, daca ai curiozitatea sa faci drumul tulghes-ditrau din harghita, sa vezi ce inseamna defrisare ... mai exact, iti iei tu un 4x4 cu garda ffffff sus, si intri in tulghes, spre sanatoriu cat sa ajungi la ditrau. drumul nu e lung, peisajele sunt superbe, o data ce ai iesit din marea de gatere. si tot in harghita, in drum spre borsec, o sa vezi muntii cum arata dupa ce au fost rasi precum cainii de la competitii.
ups, dar astia E la putere de 20 de ani, deci au voie :(

Stelian Muscalu spunea...

LMS - multam pentru pont. Sper sa reusesc sa plec luni dimineata spre Moldova... cu siguranta am s amerg si spre Harghita ... mai prost stam la capitolul 4x4 :-)