joi, 4 noiembrie 2010

O veste buna - Pasajul Basarab va fi gata in martie 2011


sursa evz - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a facut ieri prima plimbare pe podul Basarab, pe jos. Pentru mașini, pasajul suprateran Basarab va fi functional din martie 2011.
Lucrarile sunt programate sa se incheie pana la sfarsitul acestui an, iar pentru primele luni din 2011 vor ramane doar detaliile, a spus Oprescu.
"Lucrarile la pasaj sunt efectuate in proportie de 95%. La inceputul lui 2011, se va mai lucra la capetele pasajului, pentru a se face legaturi cu strazile adiacente", a mai spus edilul-sef.
Oprescu a precizat ca bucurestenii care locuiesc in zona Titulescu vor fi protejati de zgomotele produse de traficul pe pasaj cu ajutorul unor panouri antifonice.

100 de ani fara reparații

"In plus, se va da cu o vopsea care nu a mai fost folosita in Romania. Va curața aerul din jur și va putea fi vizibila și noaptea", au explicat șefii șantierului. Potrivit acestora, pasajul nu va avea nevoie de reparații majore 100 de ani, asta daca este bine intreținut.

Costurile totale ale pasajului se ridica la 160,7 milioane de euro, in care intra si banii cheltuiti pentru lucrarile la statia de tramvai aferenta. Aceasta va fi dotata cu scari fixe, lifturi si scari rulante la nivelul solului, care sa permita accesul la si dinspre statiile de metrou Basarab si Gara de Nord.

Construit pentru a fluidiza traficul, pasajul suprateran Basarab va face legatura intre Bulevardul Nicolae Titulescu, in apropierea Garii de Nord, si Bulevardul Vasile Milea, existand si bretele de legatura cu Soseaua Grozavesti. Lucrarile la pasaj au demarat in mandatul de primar general al lui Adriean Videanu, iar circulatia rutiera in zona a fost redeschisa partial la jumatatea lunii septembrie.

Niciun comentariu: